Blogger Template by Blogcrowds.



Ενημέρωση από τριμερή συνάντηση με τις εκδόσεις Κούκου-Φρονιμίδου

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Επιθεώρηση Εργασίας η προγραμματισμένη (εξ αναβολής, ύστερα από αίτημα της εργοδοτικής πλευράς) τριμερής συνάντηση με την εργοδοσία των εκδόσεων Γεωργιάδη, για το ζήτημα της μη καταβολής δεδουλευμένων σε εργαζόμενο.

Η εργοδοσία εμφανίστηκε αμετακίνητη και προκλητική. Ομολόγησε δεκάδες παραβιάσεις του νόμου, δηλώνοντας μέσω του δικηγόρου της:
Ότι δεν έχουν κανένα χαρτί να προσκομίσουν, όπως τους είχε καλέσει η Επιθεώρηση να πράξουν, (δηλαδή καταστάσεις μισθοδοσίας, συμβάσεις, αποδείξεις μισθοδοσίας) γιατί όλα έχουν καταστραφεί λόγω φωτιάςπου μπήκε στο βιβλιοπωλείο.

Τους απαντάμε:

Η εργοδοσία δεν παρουσίασε καμιά τροποποίηση σύμβασης, γιατί απλούστατα δεν υπάρχει τέτοια. Η αλλαγή στο ωράριο του εργαζομένου (και φυσικά στο μισθό) έγινε αυθαίρετα καικατά παράφωρη παραβίαση του νόμου. Άλλωστε αυτό θα έπρεπε να είχε γίνει τον Γενάρη (πότε είπαμε ότι είχε μπει φωτιά;).

2. Η επιχείρηση συμφώνησε προφορικά σε συνάντηση με το σύνολο των εργαζομένων να τους μειώσει το ωράριο εργασίας σε 4ωρο αλλά ύστερα από αίτημά τους εξακολουθεί να τους παρέχει πλήρη ασφάλιση (τι μεγαλοψυχία)!!!

Βέβαια, λίγο αργότερα δήλωσε πως με το συγκεκριμένο εργαζόμενο μίλησε τηλεφωνικά ο κ. Λεωνίδας Γεωργιάδης.

Τους απαντάμε:

Παράξενοι εργαζόμενοι! Δεν διεκδίκησαν πλήρη μισθό, αλλά διεκδίκησαν πλήρη ασφάλιση. Μάλιστα!

Το ερώτημα παραμένει: Με ποιες συμβάσεις ορίζονται αυτά; Ή οι συμβάσεις και οι νόμοι δεν έχουν καμιά αξία μπροστά στη θέληση των αφών Γεωργιάδη; Από πότε οι σχέσεις εργασίας ρυθμίζονται τηλεφωνικά;;;

Μήπως πρέπει να υπογράφετε συμβάσεις για να προστατεύεστε από τα ψέματα των εργαζομένων;

3. Δήλωσε πως έστειλε εξώδικο στο σωματείο και τον εργαζόμενο πριν από την κινητοποίηση γιατί το κατάστημα «έχει καεί 18 φορές από γνωστούς-άγνωστους», στοχοποιώντας άμεσα το σωματείο και τον ίδιο τον εργαζόμενο.

Τους απαντάμε:

Το σωματείο είναι γνωστό-γνωστό, και τις κινητοποιήσεις και τον αγώνα του τα διοργανώνει βάζοντας την υπογραφή του, με δημόσιο και μαζικό τρόπο. Όλες οι κινητοποιήσεις μας έχουν αποφασιστεί μέσα από μαζικές διαδικασίες, συνελεύσεις και συναντήσεις των εργαζόμενων του κλάδου.

Αρχή μας είναι από τις πιο απλές μέχρι τις πιο δυναμικές κινητοποιήσεις μας να αναλαμβάνουμε πάντα την ευθύνη για όσα λέμε και πράττουμε.

Δεν είναι η πρώτη φορά που δεχόμαστε τέτοια λάσπη και η αιτία είναι μία: Οι κινητοποιήσεις μας είναι πολύ ενοχλητικές για τους εργοδότες. Θα συνεχίσουμε σε αυτό τον δρόμο.

4. Ο εργαζόμενος δύο μήνες (Γενάρη-Φλεβάρη) δούλευε «κανονικά» 4ωρο και «θυμήθηκε» τον Μάρτιο να διαμαρτυρηθεί αξιώνοντας να απολυθεί!

Τους απαντάμε:

«Κανονικά» δηλαδή όπως ήθελαν οι αφοί Γεωργιαδη; Μμμ! Έχετε μπερδευτεί κύριοι, δεν έχετε καταφέρει οι επιθυμίες σας να έχουν ισχύ νόμου.

Η αλήθεια είναι ότι έχετε επιβάλει μερική απασχόληση, χωρίς να μπείτε καν στον κόπο να τροποποιήσετε τις συμβάσεις εργασίας… και αυτό αποδεικνύεται.

Και μόνο οι ισχυρισμοί της εργοδοσίας αποκάλυψαν σωρεία παρανομιών, τις οποίες και επισημάναμε, εμείς ως σωματείο καθώς και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Ύστερα από αίτημα του δικηγόρου της εργοδοσίας ορίστηκε νέο ραντεβού στις 24/5.

Καλούμε την εργοδοσία:
Να καταβάλει άμεσα τα δεδουλευμένα στον εργαζόμενο – Να συνεχιστεί κανονικά η μισθοδοσία του
Να σταματήσει να καταπατά την εργατική νομοθεσία

Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής

0 Comments:

Post a Comment



Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα