Blogger Template by Blogcrowds.



Η ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΝΤΕΙΝΕΤΑΙ.
Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΡΟΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ

Το πολιτικό σύστημα προσπαθεί να διασωθεί μέσα από τις κάλπες στις 6 Μάη.Επιδιώκουν να θάψουν τη λαϊκή οργή και να σβήσουν τους κοινωνικούς αγώνες που ξεσπούν και θα συνεχίσουν να ξεσπούν. Όποια κυβέρνηση και αν προκύψει, τίποτα καλό δεν θα συμβεί για τους εργαζόμενους. Αντίθετα θα ενταθούν τα αντιλαϊκά μέτρα και αυτοί θα ισχυρίζονται πως έχουν νωπή λαϊκή εντολή για να εφαρμόσουν την πολιτική τους (δηλαδή την πολιτική των καπιταλιστών και της Τρόικας).Η προεκλογική περίοδος δεν χρωματίζεται από απατηλές υποσχέσεις γι’ αυτά που «θα δώσουν», αλλά από ρεαλιστικές εξαγγελίες αυτών που θα περικόψουν παραπέρα. «Η Τρόικα απαιτεί 15% περαιτέρω μείωση των μισθών». «Νέα μέτρα τον Ιούνη για να βρεθούν τα 11,5 δις». «Θα βάλουν μετεκλογικά χέρι στην αποζημίωση για απόλυση».«Μετεκλογικά κατατίθεται νέο ασφαλιστικό». Αν αυτοί είναι οι τίτλοι των ειδήσεων προεκλογικά, καταλαβαίνει εύκολα κανείς τι μας περιμένει μετεκλογικά.


Από την άλλη, μεθοδικά και με γοργούς ρυθμούς ξηλώνονται τα εργατικά κεκτημένα.Απολύσεις, περικοπές μισθών, απληρωσιά, εργασιακές σχέσεις λάστιχο, εργοδοτική τρομοκρατία. Θέλουν να μας κάνουν να εμπεδώσουμε πως, «νόμος είναι το δίκιο του εργοδότη», πως δεν υπάρχει κανένα κεκτημένο, καμία νομική προστασία για τον εργαζόμενο, πως ο εργοδότης κάνει ό,τι θέλει.

Στην προσπάθεια βιασμού της λαϊκής συνείδησης εντάσσεται και το εμετικό κλίμα που διαμορφώνεται ενάντια στους μετανάστες. Θέλουν να πάψουμε να στρεφόμαστε ενάντια στο σύστημα, στους πολιτικούς που το υπηρετούν, στα αφεντικά και στα Μνημόνια. Κυβερνώντες, TV, νεοναζί δουλεύουνε μαζί για να ανεβάσουν τη θεατρική παράσταση, «για όλα φταίνε οι μετανάστες». Φαρσο-κωμωδία για γέλια, ή μάλλον για κλάματα, αλλά εμείς δεν ξεχνάμε ποιος ευθύνεται για την ανεργία, τη φτώχεια, την εξαθλίωση.

Το εργατικό κίνημα δεν πρέπει να έχει καμία αυταπάτη πως η σωτηρία για τα δικαιώματά μας και για το μέλλον της τάξης μας θα έρθει μέσω των εκλογών. Οι αγώνες στους δρόμους είναι αυτοί που θα βάλουν φραγμό και τελικά θα ανατρέψουν τη σύγχρονη βαρβαρότητα. Η ελπίδα βρίσκεται στη συλλογικοποίηση των αντιστάσεων στους χώρους δουλειάς και σε όλη την κοινωνία.

Το εργατικό κίνημα είναι ανάγκη να μπει μπροστά και να καταγγείλει το προεκλογικό αντι-μεταναστευτικό πογκρόμ και τα φασιστικής έμπνευσης στρατόπεδα συγκέντρωσης, να υπερασπίσει τα δικαιώματα των μεταναστών και να απαιτήσει όλα όσα ο κόσμος της εργασίας (ντόπιοι και μετανάστες) δικαιούται.

Κράτος και αφεντικά για να επιβάλουν την υποταγή μάς θέτουν το εκβιαστικό δίλημμα, «συναίνεση στις πολιτικές μας ή χρεοκοπία της χώρας». Και στη μια περίπτωση και στην άλλη θα εξασφαλίσουν τη σωτηρία του «χρεοκοπημένου»καπιταλιστικού συστήματος. Εμείς απαντάμε: οργάνωση από τα κάτω, αντίσταση,αλληλεγγύη στην κατεύθυνση της κοινωνικής ανατροπής, για να πάρει ο λαός στα δικά του χέρια τις τύχες του, μέσα από συνελεύσεις σε γειτονιές και σε χώρους εργασίας.

Ο Σύλλογός μας, κομμάτι του μαχόμενου εργατικού κινήματος συνεχίζει να αγωνίζεται και να διεκδικεί. Συνεχίζει να επιδιώκει τη συγκρότηση ενός νικηφόρου πανεργατικού μετώπου που θα ανατρέψει στην πράξη τα σχέδια εργοδοτών-κυβερνήσεων. Η Κλαδική Απεργία στις 15 Μάη είναι ένας σημαντικός σταθμός στην πάλη που δίνουμε, είναι μια δική μας μικρή συμβολή στον πόλεμο που πρέπει να κηρύξει η εργατική τάξη κόντρα στον πόλεμο των αφεντικών.

ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

1. Προετοιμασία της Κλαδικής Απεργίας
- Θα κυκλοφορήσει τις επόμενες μέρες το κείμενο-κάλεσμα του Συλλόγου προς τον κλάδο. Θα οργανωθούν επισκέψεις και μοιράσματα στους χώρους εργασίας. Θα ενταθεί η αφισοκόλληση στο κέντρο και στην περιφέρεια.
- Καλούμε εργατικές συλλογικότητες (σωματεία, κινήσεις, ομάδες) να στηρίξουν την απεργία του κλάδου μας (να βοηθήσουν στην προπαγάνδισή της, να στηρίξουν τις απεργιακές περιφρουρήσεις και την απεργιακή συγκέντρωση και πορεία).
- Κυκλοφορούμε κείμενο του Συλλόγου που θα μοιράζεται την ημέρα της απεργίας στους εργαζόμενους και στο αναγνωστικό κοινό, και θα ενημερώνει για τα προβλήματα των εργαζομένων στον κλάδο του βιβλίου. Θα τους καλεί να συμπαρασταθούν μη ψωνίζοντας στις 15 Μάη.
- Θα οργανώσουμε παρεμβάσεις στη Σόλωνος και στην Έκθεση Βιβλίου για την καλύτερη προπαγάνδιση της απεργίας.
- Η απεργιακή συγκέντρωση αφού περάσει από την «πιάτσα» του βιβλίου θα καταλήξει στα γραφεία της ΠΟΕΒ. Θα ακολουθήσει «απεργιακό μεσημεριανό τσιμπούσι». Επιδίωξή μας είναι να οργανώσουμε το τσιμπούσι σε συνεργασία με συλλογικές κουζίνες.2. Την Πέμπτη 26/4 στις5.30 μ.μ. οργανώνουμε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κατάστημα των εκδόσεων Αφοι Γεωργιάδη (Ακαδημίας 69), για να καταγγείλουμε την παραβίαση των εργασιακών δικαιωμάτων συναδέλφου που εργάζεται στο συγκεκριμένο εκδοτικό(αυθαίρετη μείωση κατά 50% του μισθού του). Θα κυκλοφορήσει σχετική αναλυτική ανακοίνωση του Συλλόγου.


3. Κυκλοφορούμε κείμενο για τις απολύσεις και την κατάσταση που επικρατεί στις εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ.


4. Θα καλέσουμε τη νεοσυσταθείσα εργοδοτική οργάνωση, Ένωση Ελληνικού Βιβλίου (ΕΝ.ΕΛ.ΒΙ.) σε διερευνητική συνάντηση για τα εργασιακά προβλήματα στον κλάδο και για την Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.


5. Προχωράμε στη διακίνηση της εφημερίδας του Συλλόγου (ΚΑΚΕΚΤΥΠΟ Νο 4) στον κλάδο. Ξεκινάμε την προετοιμασία για την έκδοση του 5ου τεύχους (προτάσεις για την ύλη). Στην επόμενη Γ.Σ. θα αποφασίσουμε για την δημιουργία Συντακτικής Ομάδας.


6. Για τη συγκρότηση δομών αλληλοβοήθειας στο πλαίσιο του Συλλόγου:
- διακινούμε τα κουπόνια οικονομικής ενίσχυσης του Ταμείου Αλληλοβοήθειας.
- σε προσεχές βδομαδιάτικο μάζεμα του Συλλόγου (μάζεμα της Πέμπτης) θα συζητήσουμε για το πως θα προωθήσουμε τις προτάσεις που ακούστηκαν στη Γ.Σ.
Πιο συγκεκριμένα:
- ανταλακτικό παζάρι βιβλίου για την ενίσχυση του Ταμείου Αλληλοβοήθειας, μετά την Κλαδική Απεργία
- οργάνωση μόνιμου προγράμματος ανακύκλωσης αλουμινίου στα γραφεία μας για την ενίσχυση του Ταμείου Αλληλοβοήθειας
- διερεύνηση της δυνατότητας για δημιουργία εντευκτηρίου-στεκιού του Συλλόγου, όπου θα προσφέρεται φαγητό, καφέδες κλπ και τα έσοδα θα μένουν για την στήριξη ανέργων συναδέλφων που θα αναλάβουν τη λειτουργία του
- στήριξη και ένταξη σε πρωτοβουλίες αλληλοβοήθειας που παίρνονται από άλλες συλλογικότητες(σωματεία, λαϊκές συνελεύσεις γειτονιών κοκ).


7. Συμμετέχουμε στη διαδήλωση ενάντια στη δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης για τους μετανάστες, την Τρίτη 24/4 στις 6.00 μ.μ. στην Ομόνοια. Θα κυκλοφορήσει σε λίγες μέρες αφίσα του Συλλόγου που θα προβάλει την ανάγκη κοινών αγώνων ντόπιων και μεταναστών εργατών.


8. Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετέχουν στη συγκέντρωση και πορεία συμπαράστασης στους προφυλακισμένους διαδηλωτές του συλλαλητηρίου της 12 Φλεβάρης, που οργανώνεται από Λαϊκές Συνελεύσεις γειτονιάς το Σάββατο 28/4 στις 12 το μεσημέρι στο Μοναστηράκι. Ο Σύλλογός μας έχει κυκλοφορήσει σχετικό κείμενο.


9. Συμμετέχουμε στην πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση που οργανώνουν εργατικά σωματεία στο Μουσείο. Η πρωτομαγιάτικη διαδήλωση δεν μπορεί να «χαθεί» μέσα στο προεκλογικό κλίμα, ούτε μπορεί να υποβαθμιστεί σε μια συναυλία, όπως κάνουν ΓΣΕΕ-ΕΚΑ. Διαμορφώσαμε πρόταση αφίσας που θα προτείνουμε στα υπόλοιπα σωματεία για την προπαγάνδιση της πρωτομαγιάτικης συγκέντρωσης. Θα κυκλοφορήσουμε κείμενο κάλεσμα του Συλλόγου.


10. Στη Γ.Σ. έγινε συζήτηση για τη στάση του Συλλόγου μας απέναντι στα ΜΜΕ. Η συζήτηση θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί στην επόμενη Γ.Σ. Μέχρι τότε πρέπει να κατατεθούν,αν είναι δυνατόν και γραπτά, κείμενα πάνω στο θέμα αυτό και προτάσεις.


11. Στη Γ.Σ. έγινε ενημέρωση για τα προβλήματα των ενοικιαζόμενων εργαζόμενων στις Ταχυμεταφορές των ΕΛΤΑ από συνδικαλιστή, μέλος του Σωματείου Εργαζομένων στις Ταχυμεταφορικές και Ταχυδρομικές Επιχειρήσεις Αττικής. Θα στηρίξουμε τις παρεμβάσεις διαμαρτυρίας που οργανώνει ο ΣΕΤΤΕΑ στις 2 και 4 Μάη.
Συγκεκριμένα: Τετάρτη2 Μάη, τον αποκλεισμό του κέντρου διαλογής ΕΛΤΑ Αθήνας (Κωνσταντινουπόλεως και Λένορμαν Κολωνός δίπλα στις γραμμές του τραίνου), από 7 π.μ. έως 11 π.μ.. Η διαμαρτυρία γίνεται για την επαναπρόσληψη των τεσσάρων συναδέλφων της Skycom (εταιρείας ενοικιαζόμενων στα ΕΛΤΑ) και την αποτροπή των νέων εργασιακών σχέσεων.
Παρασκευή 4 Μάη παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της Skycom (Μεσογείων 401, Αγ. Παρασκευή),στις 3 μ.μ.


12. Νέα Γενική Συνέλευση του Συλλόγου την Κυριακή 10 Ιούνη.


0 Comments:

Post a Comment



Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα