Blogger Template by Blogcrowds.

Τρίτη 15 Μαϊού, ημέρα κλαδικής απεργίας στον χώρο του βιβλίου, στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε απεργιακή συγκέντρωση και παρέμβαση σε μεγάλα βιβλιοπωλεία του κέντρου. Ένα από τα επικίνδυνα "κωμικοτραγικά" της παρέμβασης που συναντήσαμε, ήταν η παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης - μιας διμοιρίας ΜΑΤ - ακριβώς στο σημείο που συναντηθήκαμε το πρωί. Φαίνεται πως για τα μεγάλα αφεντικά του χώρου, όπως είναι ο Ιανός, το ελληνικό κράτος προσφέρει απλόχερα τις υπηρεσίες security που προστατεύουν τον "πολίτη". Αρκεί βέβαια ο "πολίτης" να είναι αφεντικό και απέναντί του να έχει τους εργαζόμενους. Η απεργιακή μας παρέμβαση, μετά τον Ιανό της Αριστοτέλους, συνεχίστηκε στα Public στη Τσιμισκή, στη Πρωτοπορία, στον Μαλλιάρη της Ερμού και κατέλλειξε στον Μαλλιάρη της πλατείας Ναυαρίνου. Κεντρικά συνθήματα της απεργίας μας ήταν:

Να μην υπογραφτούν ατομικές συμβάσεις, να μην υποκύψουμε στους εκβιασμούς των αφεντικών για νέες μειώσεις και απολύσεις.

Να υπερασπιστούμε την Συλλογική Συμβαση Εργασίας, να οργανωθούμε στο σωματείο και όλοι μαζί να αποκρούσουμε την επίθεση που δεχόμαστε.

Να καταργηθούν στη πράξη οι αντεργατικοί νόμοι.

Ταυτόχρονα καλέσαμε το αναγνωστικό κοινό σε αποχή από την αγορά του βιβλίου και συμπαράσταση στον αγώνα μας, που είναι κομμάτι του αγώνα όλης της εργατικής τάξης.

Αντίστοιχα κινήθηκε και στην Αθήνα ο ΣΥΒΧΑ. Ακολουθούν κάποιες εικόνες από την απεργία της 15ης Μάη στην Αθήνα:

από την απεργιακή περιφρουρηση στον Ελευθερουδάκη (στην Πανεπιστημίου):


από τη συγκέντρωση Σόλωνος και Ασκληπιού:


από την πορεία προς το υπ. εργασίας:


από τη στήριξη της κατάληψης στα γραφεία του Μετρόπολις:



από το απεργιακό συλλογικό φαγοπότι:


0 Comments:

Post a Comment



Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα