Blogger Template by Blogcrowds.





ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Την Δευτέρα 7/1 στα δικαστήρια της Κορίνθου στις 9π.μ. δικάζονται οι αγωνιστές του κινήματος “Δεν Πληρώνω” Μαρία Παπαδοπούλου και Βασίλης Παπαδόπουλος για άρνηση πληρωμής διοδίων στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Πατρών.

Όταν η αδικία γίνεται νόμος η αντίσταση γίνεται καθήκον.

Για πολλοστή φορά η συγκυβέρνηση – τρόικα “εσωτερικού” τρέχει να υπερασπίσει τα συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων – καναλαρχών – τραπεζιτών διώκοντας αυτούς που αγωνίζονται για το αυτονόητο.

Την άρνηση πληρωμής “χαρατσιού”, σε δρόμο καρμανιόλα – υπεύθυνο για τον χαμό, μόνιμη αναπηρία, τραυματισμό χιλιάδων ανθρώπων – αυτόν της Κορίνθου – Πατρών.

Οι αυτοκινητόδρομοι φτιάχνονται με χρήματα του λαού, και παραδίδονται – από τις ξεπουλημένες κυβερνήσεις - με συμβάσεις “γη και ύδωρ”, στους “ιδιώτες” κουμπάρους τους και συγγενείς τους, για να θησαυρίζουν με την επιβολή ληστρικών διοδίων στους πολίτες. Ακόμα και περιφερειακοί σταθμοί διοδίων ξεφυτρώνουν σα μανιτάρια, για να μην μπορεί κανείς να γλιτώσει χρησιμοποιώντας εναλλακτικές διαδρομές. Για να πάει και να’ ρθει κάποιος από την Αθήνα στη Θεσ/νίκη θέλει κοντά 50€ για διόδια. Η απαίτηση για είσπραξη “χαρατσιού”, υπάρχει ακόμα και για ατελείς ή ημιτελείς διαδρομές (μπροστάντζα δηλ.) ενώ από αυτά που προβλέπονται στις συμβάσεις των έργων δεν υλοποιούνται ούτε τα μισά. Η αύξηση δε των τιμών των διοδίων είναι πάνω από 300% – και για ορισμένες κατηγορίες οχημάτων 500% – τα τέσσερα τελευταία χρόνια.

Ο ΣΥΒΧΑ στέκεται αλληλέγγυος στο δίκαιο αγώνα των αρνητών πληρωμών του “Δεν Πληρώνω”.

Κάτω η χούντα των μεγαλοεργολάβων – καναλαρχών – τραπεζιτών.

Δημόσιοι και δωρεάν αυτοκινητόδρομοι για το λαό.

Δημόσιες και δωρεάν συγκοινωνίες για όλους.

Να σταματήσει τώρα κάθε δίωξη των αγωνιστών του Κινήματος Δεν Πληρώνω.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ – ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ.

Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου Αττικής

0 Comments:

Post a Comment



Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα