Blogger Template by Blogcrowds.


ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ [Σάββατο 12/1, 12.00, Προπύλαια]

Σε μια προσπάθεια να εμπεδώσουμε το κλίμα μηδενικής ανοχής και σαν μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου καταστολής και τρομοκράτησης κάθε απόπειρας, εγχειρήματος, φωνής και αγώνα αντίστασης στην βάρβαρη ταξική πολιτική, που θέλουν να επιβάλουν οι κυβερνήσεις, οι εργοδότες και οι κατασταλτικοί και κρατικοί τους μηχανισμοί, τις τελευταίες εβδομάδες πραγματώνεται από τους «από πάνω» μια πολυμέτωπη και διαρκώς οξυνόμενη κατασταλτική επίθεση απέναντι σε καταλήψεις και αγωνιστές.  

Οι καταλήψεις, τα στέκια και όλοι οι αυτοοργανωμένοι κοινωνικοί χώροι είναι ουσιώδες κομμάτι των κοινωνικών-ταξικών αγώνων. Αποτελούν μια πρόταση οργάνωσης της ζωής και του αγώνα των καταπιεσμένων, προάγουν την ισότητα, τη συνδιαμόρφωση, την αλληλεγγύη, τη συλλογική αντίσταση, την αυτοδιαχείριση, την αντιεμπορευματικότητα, τη χειραφέτηση όλων των “από κάτω” ενάντια στον κοινωνικό κανιβαλισμό, την υποταγή, τη μοναξιά, τη ρουφιανιά, το ρατσισμό, και την μισάνθρωπη λογική που θέλουν να επιβάλουν οι “από πάνω”. Γι’ αυτό και είναι “αγκάθια” στα πλευρά του συστήματος, που κάνει και θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να ξεμπερδέψει μαζί τους.

Στις 20/12/12 πραγματοποιείται ακόμα μια επίθεση στην κατάληψη Villa Amalias, αυτή τη φορά με εισβολή της αστυνομίας, με πρόσχημα την «έρευνα για ναρκωτικά». Τα 8 άτομα που βρίσκονταν μέσα διώκονται σε βαθμό κακουργήματος, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν έξω από το κτίριο και ο Δήμος Αθηναίων δρομολογεί διαδικασίες κατάσχεσης, ανάμεσα σε άλλα (όπως υποδομές υπολογιστών, στούντιο και συναυλιών) και του εξοπλισμού της τυπογραφικής κολεκτίβας Rotta.

Στο πλαίσιο μιας τέτοιας συνολικής επίθεσης εντάσσεται και η φασιστική-παρακρατική εμπρηστική επίθεση που δέχτηκε τα ξημερώματα της 22/12/12 το αυτοδιαχειριζόμενο στέκι Xanadu στην Ξάνθη. 

Στις 28/12/12 ακολουθεί η αστυνομική εισβολή στην ΑΣΟΕΕ, με πρόσχημα αυτή την φορά την «πάταξη του παραεμπορίου», με την καταπάτηση του ασύλου και την εισβολή της αστυνομίας στο αυτοδιαχειριζόμενο στέκι της ΑΣΟΕΕ καθώς και σε αυτά των αριστερών φοιτητικών παρατάξεων, με την κατάσχεση του εξοπλισμού του αυτοοργανωμένου ραδιοσταθμού “98fm - Ραδιοζώνες Ανατρεπτικής Έκφρασης” και τη σύλληψη 16 μεταναστών μικροπωλητών.


Την Τετάρτη 9/1/2013, η Villa Amalias πέρασε και πάλι στα χέρια του κόσμου της αντίστασης, με την ανακατάληψη του κτιρίου ύστερα από την πρόσφατη εκκένωσή της από την κατασταλτική επίθεση που δέχθηκε στις 20/12/2012. Επρόκειτο για μια ακόμα στιγμή αγώνα μαχητικής αξιοπρέπειας! Κάτι που πραγματικά ενοχλεί το καθεστώς… Έτσι,  οι κατασταλτικές δυνάμεις (ΜΑΤ, ΥΜΕΤ, ΕΚΑΜ,…) εισβάλουν και πάλι στην κατάληψη παίρνοντας ως όμηρους 93 καταληψίες, οι οποίοι βρίσκονται ακόμα στη ΓΑΔΑ.

Μια ομάδα αγωνιστών που προχώρησε λίγο αργότερα σε συμβολική κατάληψη των γραφείων της ΔΗ.ΜΑΡ. δέχτηκε την ίδια καταστολή με μαζικές προσαγωγές.

Η σκυτάλη της κατασταλτικής μανίας παραδόθηκε αργότερα στο κτίριο της κατάληψης Πατησίων 61 και Σκαραμαγκά, στο οποίο εισέβαλε η αστυνομία συλλαμβάνοντας άλλα 7 άτομα που βρίσκονταν εκεί.


Από την πλευρά μας αντιλαμβανόμαστε ότι όλες αυτές οι επιθέσεις και όσες προηγήθηκαν αλλά και όσες θα ακολουθήσουν, όπως άλλωστε μας διαμηνύει ο Δένδιας και οι συν αυτώ, είναι ένα σημαντικό κομμάτι της συνολικής επίθεσης που βιώνει ό κόσμος του μόχθου και του αγώνα. Τόσο της ολοένα και πιο αναβαθμισμένης οικονομικής βίας όσο και της ολοένα και πιο ωμής καταστολής (με ή και δίχως προσχήματα). Είναι κομμάτι της κρατικής, εργοδοτικής και φασιστικής τρομοκρατίας που ασκείται εναντίον όλων μας. Εντάσσονται στο ίδιο πλαίσιο με την κατασυκοφάντηση κάθε κοινωνικού-ταξικού αγώνα και την καταστολή κάθε διαδήλωσης. Καταστολή που βιώσαμε και πρόσφατα με το χτύπημα από τα ΜΑΤ της απεργιακής μας διαδήλωσης της Κυριακής 30/12 ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. 


Ως Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου Αττικής παραμένουμε αλληλέγγυοι σε όλους τους συλληφθέντες των καταλήψεων και στεκόμαστε με κάθε τρόπο ενάντια στην επίθεση που δέχονται, ενάντια στη συνολική επίθεση προς όλους μας που αγωνιζόμαστε για την ανατροπή αυτού του σάπιου και παρασιτικού εις βάρος μας πολιτικού και οικονομικού συστήματος ανελέητης ταξικής επιβολής και άγριας λεηλασίας της κοινωνίας προκειμένου να διαιωνιστεί η κερδοφορία και η ασύδοτη κυριαρχία του κεφαλαίου.

Θεωρούμε επίσης ότι η ουσιαστική σύνδεση των αντιστάσεων όλων των συλλογικών υποκειμένων αγώνα που κινούνται στο πλαίσιο των κοινωνικών-ταξικών αγώνων αποτελεί μια βασική προϋπόθεση για τη νικηφόρα έκβαση τόσο των επιμέρους όσο και των συνολικότερων μαχών που δίνουμε.

Στο πλαίσιο αυτό καλούμε όλους τους συναδέλφους μας, όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην πορεία αλληλεγγύης στις καταλήψεις, τους αυτοοργανωμένους χώρους και τις αυτοδιαχειριζόμενες δομές αντιπληροφόρησης που διοργανώνεται το Σάββατο 12 Ιανουαρίου (Προπύλαια, 12.00)

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ – ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΚΑΤΑΛΗΨΙΩΝ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου Αττικής

0 Comments:

Post a Comment



Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα