Blogger Template by Blogcrowds.


Το Σωματείο Υπαλλήλων Βιβλίου- Χάρτου Θεσσαλονίκης συμπαραστέκεται ολόψυχα στον αγώνα των καθηγητών και των άλλων κλάδων του δημοσίου (πανεπιστήμια, νοσοκομεία, υπουργεία) ενάντια στις διαθεσιμότητες – απολύσεις και για να συνεχίσει να υπάρχει δημόσια παιδεία, υγεία κοινωνικές υπηρεσίες, πολιτισμός, καθώς και στους αγώνες ενάντια στο κλείσιμο ή ξεπούλημα στη βιομηχανία.


Χαιρετίζουμε την απόφασή των καθηγητών, για αποφασιστικό αγώνα διάρκειας. Μια απόφαση ακόμα πιο σημαντική γιατί πάρθηκε από τα κάτω, σε κόντρα με τις σειρήνες της ηττοπάθειας και της υποταγής της πλειοψηφίας των πολιτικοσυνδικαλιστικών δυνάμεων. Που με την αποφασιστικότητά της έχει πυροδοτήσει τον αγώνα σε μια σειρά κλάδους και χώρους, δημιουργώντας ένα απεργιακό κύμα που γεννά ελπίδες για την συνολική ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής κεφαλαίου, κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ.

Ο αγώνας μας είναι κοινός.

Παλεύουμε και μείς ενάντια στις απολύσεις και την ανεργία, τη διάλυση της ζωής μας μέσα από τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων και τους μισθούς πείνας, για το παρόν και το μέλλον των παιδιών μας που το «νέο σχολείο» πετάει έξω, μέσα από το εξεταστικό μαρτύριο, για να τα στείλει στην φτηνή ιδιωτική κατάρτιση και την τζάμπα «μαθητεία» για τους εργοδότες.


Παλεύουμε και μείς ενάντια στη λεηλασία της ζωής μας από τη μισητή τρόικα, το κεφάλαιο και την Ευρωπαϊκή Ένωση και την αδίσταχτη δικομματική κυβέρνηση τους. Για να φύγει όλο αυτό το επιχειρηματικό-πολιτικό κατεστημένο των τραπεζιτών, των βιομήχανων, των τοκογλύφων και των αστών πολιτικών. Να μην περάσουν τα μέτρα, να σταματήσει το πρόγραμμα καταστροφής. Να ξηλωθούν όλοι οι άθλιοι νόμοι της τελευταίας τριετίας. Για μια οικονομία στην υπηρεσία των αναγκών του εργαζόμενου λαού και όχι στην υπηρεσία των κερδών και του πλούτου του κεφαλαίου.

 ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ-ΧΑΡΤΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

0 Comments:

Post a Comment



Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα