Blogger Template by Blogcrowds.

Με δικαστική προσφυγή που κατατέθηκε ξαφνικά επιχειρείται η επιστροφή της εξαφανισμένης εδώ και 2,5 χρόνια εργοδοσίας της ΒΙΟΜΕ στη διοίκηση του εργοστασίου και η εκδίωξη των εργαζομένων από αυτό.

Η εργοδοσία, η οποία έχει καταδικαστεί σε 126 μήνες φυλάκισης συνολικά για χρέη προς τους εργαζόμενους, σε συνεργασία με τη διορισμένη σύνδικο, ζητάει να επιστρέψει για να οδηγήσει σε πτώχευση τη ΒΙΟΜΕ ώστε να αποφύγει τα χρέη προς τους εργαζόμενους αλλά και προς το ΙΚΑ και το δημόσιο, και να εκκενώσει το εργοστάσιο.

Δηλώνουμε τη στήριξή μας στους εργαζόμενους της ΒΙΟΜΕ, οι οποίοι με τον πολύχρονο μαχητικό αγώνα τους και την προσπάθειά τους να λειτουργήσουν οι ίδιοι το εργοστάσιο έχουν βάλει φραγμό στην εργοδοτική λεηλασία και έχουν ανοίξει το δρόμο για να πάρουμε την παραγωγή και τη ζωή μας στα χέρια μας.

Η εργοδοτική αυθαιρεσία δεν θα περάσει! Θα μας βρουν απέναντί τους!

Όλοι και όλες μαζί θα υπερασπιστούμε το δικαίωμα των εργαζομένων να ζήσουν με αξιοπρέπεια.

Να απορριφθεί η κατάπτυστη αίτηση που πρόκειται να εκδικαστεί στις 8 Ιούλη.

Αλληλεγγύη και στήριξη στο αυτοδιαχειριζόμενο εγχείρημα των εργατών της ΒΙΟΜΕ για τη νίκη του δίκαιου αγώνα τους!
Σωματείο Υπαλλήλων Βιβλίου/Χάρτου Θεσσαλονίκης

Συναδέλφισσες /Συνάδελφοι,

Το σωματείο μας ενημερώνει σχετικά με την ημέρα του Αγίου Πνεύματος στις 9 Ιουνίου 2014 ότι είναι Αργία για τους εργαζόμενους στον κλάδο του βιβλίου.

Όπως προκύπτει και από το έγγραφο της αρμόδιας διεύθυνσης του Υπουργείου Εργασίας, με Α.Π. 18683/574/12-6-2013, η Αργία του Αγίου Πνεύματος στον κλάδο του βιβλίου και συνεπώς η απαγόρευση απασχόλησης εργαζομένων κατά την ημέρα αυτή, συνιστά θεσμικό όρο παλαιότερων ΣΣΕ, ο οποίος εξακολουθεί και ισχύει, χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα μονομερούς εκ μέρους του εργοδότη μεταβολής του.

Πιστεύουμε ότι θα τηρηθεί και θα γίνει σεβαστή από το σύνολο των εργοδοτών στον κλάδο μας. Όπως πιστεύουμε ότι δεν θα επαναληφθούν τα έκτροπα που έλαβαν χώρα πέρυσι από πλευράς μερίδας εργοδοτών, στην προσπάθειά τους να αμφισβητήσουν την Αργία, να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους με «εκβιαστικές παραινέσεις» να προσέλθουν για δουλειά, να συκοφαντήσουν το σωματείο. Ενδεικτικό της όλης κατάστασης που επικράτησε μεταξύ άλλων ήταν ότι κάποιοι εργοδότες, ενώ απασχόλησαν εργαζόμενους, αρνήθηκαν προκλητικά να καταβάλουν όπως όφειλαν τη νόμιμη από τον νόμο προσαύξηση στο ημερομίσθιό τους. Μια κατάσταση την οποία οφείλουν να διευθετήσουν.

Η ΑΡΓΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΗΤΑΝ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ
ΜΙΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΠΛΟ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ

Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου Αττικής

Νεότερες αναρτήσεις Παλαιότερες αναρτήσεις Αρχική σελίδα