Blogger Template by Blogcrowds.

Η απόφαση του ΣτΕ που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη 11/9 για το θέμα των 52 Κυριακών και βάζει (έστω και προσωρινά) φραγμό στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές είναι μια πρώτη νίκη των εργαζομένων του εμπορίου. Πίσω από αυτή την απόφαση βρίσκεται ο συνεχής κι επίμονος αγώνας που αναπτύχθηκε, ακόμα και όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, κυρίως στο κέντρο της Αθήνας αλλά και στο μέτρο των δυνατοτήτων στη Θεσσαλονίκη και σε επαρχιακές πόλεις. Αλήθεια υπάρχει έστω και ένας που πιστεύει ότι αν όλη αυτή την περίοδο δεν υπήρχαν οι απεργίες, οι κινητοποιήσεις, οι πορείες, τα μπλόκα και κυρίως η αυτενέργεια των ίδιων των εργαζόμενων θα υπήρχε αυτή η απόφαση; Πιστεύει κανένας ότι αν η αγορά λειτουργούσε «ομαλά» θα συζητούσε το ΣτΕ το θέμα της Κυριακάτικης Αργίας; Όλοι και όλες ξέρουμε την απάντηση…

ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΑΜΕ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΠΙΟ ΜΑΧΗΤΙΚΑ, ΠΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ.


Ωστοσο, δεν πρέπει να υπάρξει κανένας εφησυχασμός. Όχι μόνο γιατί το πάγωμα των 52 Κυριακών είναι προσωρινό και μπορεί να υπάρξει πισωγύρισμα, αλλά και –για να μην ξεχνιόμαστε- επειδή οι 7 Κυριακές παραμένουν εδώ.

Ωστόσο, παραμένουμε κι εμείς εδώ! Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες από το χώρο του εμπορίου, οι αλληλέγγυοι, συνάδελφοι και συναδέλφισσες από άλλους κλάδους, επισφαλείς εργαζόμενοι, άνεργοι, νεολαίοι με τις συλλογικότητέςμας, με τον επίμονο ταξικό, κοινωνικό και αδιαπραγμάτευτο αγώνα μας. Σε έναν αγώνα όπου σημαντικό ρόλο έπαιξαν και θα συνεχίσουν να παίζουν οι ίδιοι οι εμποροϋπάλληλοι που έκαναν απεργία, που είπαν όχι στο αφεντικό, που αντέδρασαν, που έκαναν το βήμα και βγήκαν από το μαγαζί. Είναι οι εμποροϋπάλληλοι που σήκωσαν το κεφάλι και στάθηκαν όρθιοι και όρθιες με αξιοπρέπεια. Που έμαθαν να εμπιστεύονται τους συναδέλφους τους και να δίνουν μαζί την μάχη.

Ο αγώνας που δόθηκε έφερε ένα πρώτο αποτέλεσμα, αλλά δεν μπορεί και δεν πρέπει να μείνει στη μέση. Τώρα είμαστε πιο δυνατοί από πριν και πιο αποφασισμένοι. Προχωράμε στην οργάνωση μας σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε μαγαζί για να μην μας πάρουν πίσω όσα κερδίσαμε, για να κερδίσουμε όσα μας αρνούνται. Στη Θεσσαλονίκη δημιουργήθηκε ο Συντονισμός Δράσης ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας με στόχονα συσπειρώσει όλους τους αγωνιστές που θέλουν να παλέψουν για ένα ζήτημα που δεν είναι “στενά συνδικαλιστικό” αλλά ανοίγει συνολικά το θέμα του χρόνου εργασίας και αφορά το σύνολο των εργαζομένων. Ο ίδιος Συντονισμός λειτουργεί εδώ και μήνες στην Αθήνα και είναι αυτός που έγινε το όχημα για να δοθεί ¨η μάχη της Ερμού” όπου εδώ και μήνες καμιά Κυριακή η αγορά δεν λειτούργησε “ομαλά”.

ΟΥΤΕ 52, ΟΥΤΕ ΚΑΙ 7! ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ

Ο αγώνας ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας συνεχίζεται.
Ήδη μπροστά μας έχουμε το επόμενο προγραμματισμένο άνοιγμα των καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα την Κυριακή 2 Νοέμβρη.

Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις καλώντας όλους τους εργαζόμενους να σταθούν δίπλα μας για να κερδίσουμε την μάχη του ελεύθερου χρόνου, της αξιοπρέπειας, της δουλειάς με δικαιώματα.

Κυριακή 2 Νοέμβρη ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΜΕ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10 π.μ. Αριστοτέλους με Τσιμισκή

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ

0 Comments:

Post a Comment



Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα