Blogger Template by Blogcrowds.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΊΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ-ΧΑΡΤΟΥ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΑΠΡΙΛΗ 11.30 πμ ΣΤΟ ΕΚΘ (1ος όροφος)


Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Το σωματείο μας είναι η δύναμη μας. Στις εποχές του εργασιακού μεσαίωνα που ζούμε, ο ατομικός δρόμος (εγώ ελπίζω να τη βολέψω) οδηγεί στην συλλογική ήττα και στην απώλεια δικαιωμάτων που οι εργατικοί αγώνες κέρδισαν με σκληρούς αγώνες (συλλογικές συμβάσεις, 8ωρο, ίση αμοιβή για ίση εργασία κ.α.). Το σωματείο μας, παρά τις αδυναμίες του, έχει καταφέρει να αντισταθεί στην εργοδοτική τρομοκρατία και στην αντεργατική επίθεση. Η πρόσφατη μάχη ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας που δώσαμε μαζί με ένα ευρύ κίνημα αλληλεγγύης δείχνει ότι ακόμα και σήμερα μπορούμε να πετυχαίνουμε μικρές έστω νίκες. Αυτές δεν θα μας τις δώσουν ούτε κυβερνήσεις, ούτε δικαστές. Χωρίς την μαχητικότητα του αγώνα των εργαζομένων θα είχε ήδη εφαρμοστεί καθολικά το μέτρο των 52 ανοιχτών Κυριακών, όπως επιθυμούν εδώ και πολλά χρόνια οι μεγάλες αλυσίδες.

Γι' αυτό είναι κρίσιμο τώρα να δυναμώσουμε το σωματείο. Έχουμε μπροστά μας δύσκολες μάχες, να ανατρέψουμε την εργοδοτική τρομοκρατία σε κάθε χώρο δουλειάς (βιβλιοπωλεία, αποθήκες, εκδοτικοί οίκοι), να ξαναδιεκδικήσουμε συλλογική σύμβαση, να πάρουμε πίσω κάθε δικαίωμα που χάσαμε.

Το σωματείο είσαι εσύ, δεν υπάρχουν σωτήρες. Στην γενική συνέλευση κάθε εργαζόμενος και άνεργος του κλάδου έχει τον λόγο. Συμμετέχουμε, συσπειρωνόμαστε στο σωματείο μας.

ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΑΠΡΙΛΗ
9.30πμ-3.30μμ στο ΕΚΘ (Αριστοτέλους με Ολύμπου, 6ος όροφος)

0 Comments:

Post a Comment



Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα