Blogger Template by Blogcrowds.

Η συνάδελφος δούλευε 13 χρόνια στο βιβλιοπωλείο «Πρωτοπορία», στη λιανική πώληση. Ήταν ενεργό μέλος του Συλλόγου της Αττικηςμας και για αρκετά χρόνια μέλος του Δ.Σ. Λίγο καιρό μετά τη λήξη της προστασίας που παρέχει ο νόμος σε όσους συμμετέχουν σε συνδικαλιστικά όργανα, η
εργοδοσία προχώρησε σε βλαπτική-εκδικητική μεταβολή, με στόχο την ηθική, σωματική και ψυχολογική της εξόντωση και την εξώθηση της σε οικειοθελή αποχώρηση.

Ξαφνικά η εργαζόμενη έγινε «αόρατη» για τους υπόλοιπους εργαζόμενους του βιβλιοπωλείου και για τους πελάτες, απομονωμένη, αφού τοποθετήθηκε σε πόστο που δεν έχει καμία σχέση με την ειδικότητά της, όρθια χωρίς σκαμπό (επιδείνωση προβλημάτων υγείας) πάνω από έναν πάγκο. Παρ’ ότι η εργαζόμενη προχώρησε σε τριμερή συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας, η εργοδοσία συνέχισε να αδιαφορεί, να την απαξιώνει, να την ειρωνεύεται, να κάνει σεξιστικά και ρατσιστικά σχόλια σε βάρος της.

Η συνάδελφος έστειλε εξώδικο, αιτούμενη την επαναφορά στο πόστο της. Διαφορετικά, η βλαπτική μεταβολή θεωρείται καταγγελία της σύμβασης από μέρους του εργοδότη, ο οποίος υποχρεούται να καταβάλει την προβλεπόμενη αποζημίωση. Η εργοδοσία δεν ικανοποίησε το αίτημα και ταυτόχρονα αρνείται να καταβάλει την αποζημίωση. Η εργαζόμενη κατέθεσε αγωγή και ζήτησε παράλληλα τη στήριξη του Συλλόγου μας.

ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΜΟΝΟ/Η ΟΠΟΙΟΝ/Α ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Η ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΘΟΥΝ ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ


Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ Η ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΗ, ΣΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΦΕΡΝΕΙ ΤΑΡΑΧΗ


Οι διαμαρτυρίες μας θα συνεχιστούν μέχρι τη δικαίωση της συναδέλφου


Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής
Σωματείο Υπαλλήλων Βιβλίου- Χάρτου Θεσσαλονίκης

0 Comments:

Post a Comment



Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα