Blogger Template by Blogcrowds.


 ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ-ΧΑΡΤΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 16/12 12.00 Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης [Αριστοτέλους & Ολύμπου]

Άλλο ένα μνημόνιο πέρασε, άλλη μια ταπείνωση για τους εργαζόμενους της χώρας, για τους ανέργους, για τους φτωχούς, για τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία, είναι πλέον νόμος του κράτους, ανοίγοντας ακόμη περισσότερο την όρεξη των εργοδοτών μας σε περαιτέρω υποτίμηση  της αξίας του «εμπορεύματος των εμπορευμάτων»: της εργατικής μας δύναμης. Όλα τα λόγια για «επαναδιαπραγμάτευση», ήταν ψευτιές για να μας «αφοπλίσουν», να μας ρίξουν ακόμα πιο βαθιά στην κόλαση! Νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, για να μας βυθίσουν ακόμα περισσότερο στην απόλυτη φτώχεια. Δεκάδες χιλιάδες απολύσεις, μαζικό ξεπούλημα όλου του δημόσιου πλούτου. Θέλουν να  μας κάνουν να πληρώνουμε χρυσάφι το νερό, το ρεύμα, τις συγκοινωνίες, την περίθαλψη. Βία και απειλές απέναντι στους αγώνες. Το μέτωπο τρόικας-εργοδοσίας επιδιώκει την επιστροφή στο 6-ήμερο και σε δουλειά μέχρι και 70 ώρες/εβδομάδα και έως τα βαθιά γεράματα!! Για να μας κάνουν δούλους, ανθρώπους χωρίς ζωή. Μηχανήματα που θα παράγουν πλούτο και κέρδη για τους λίγους.

Έχουμε καταλάβει στο πετσί μας για λογαριασμό ποιανού δουλεύουν τα μνημόνια. Μας λένε «να σώσουμε την Ελλάδα» και όλα τα δις των δανείων πηγαίνουν στους -ξένους και ντόπιους- τραπεζίτες και εργοδότες, οδηγώντας  το λαό στα χρέη, την ανεργία, την εξαθλίωση, την ξενιτιά. Μας λένε «για να μείνουμε στο ευρώ» και την ΕΕ, πρέπει να πεινάσετε, να μείνετε άνεργοι, να μην έχετε σχολεία και νοσοκομεία, να μην έχετε ούτε ευρώ στην τσέπη… Και τότε γιατί να μείνουμε; Μα για να σωθούν οι τραπεζίτες, για να μετατρέψουν τον κόσμο της δουλειάς σε φτηνό, εξαθλιωμένο εργατικό δυναμικό. Το χρέος δεν είναι δικό μας. Δεν πρέπει να πληρωθεί από εμάς.

Μια μεγάλη πόλωση δημιουργείται στην Ελλάδα, αλλά και σε όλες τις χώρες στο έδαφος της κρίσης, ανάμεσα σε πλούσιους και φτωχούς, ανάμεσα στον κόσμο της εργασίας και το κεφάλαιο, και όχιανάμεσα σε ντόπιους και μετανάστες, παλιούς και νέους, δημόσιους και ιδιωτικούς, όπως θέλουν να μας πείσουν οι φασίστες, το μακρύ χέρι της εργοδοσίας και του κράτους, οι κυβερνήσεις και τα καθεστωτικά ΜΜΕ. Το σύστημα και ο συρφετός τους προπαγανδίζει ότι ο δρόμος είναι να «σφαχτούμε» μεταξύ μας οι φτωχοί, για να κάνουν τη δουλειά τους οι πλούσιοι. Τα συμφέροντά αυτών εξυπηρετούν τα πογκρόμ των φασιστών, η επίθεση στους αγώνες και τα κινήματα, η επίθεση στους αδύναμους και τους καταπιεζόμενους. Οι επιχειρηματίες, οι τραπεζίτες και οι πολιτικοί υποτακτικοί τους, οδηγούν την κοινωνία σε κανιβαλισμό, σε μια τεράστια οπισθοδρόμηση. Στον πιο ολοκληρωτικό από όλους τους πολέμους, τον κοινωνικό, για μια ακόμα φορά ή θα εξεγερθούμε ή θα καταστραφούμε!

Και στον κλάδο του βιβλίου σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, η κατάσταση που διαμορφώνεται είναι οδυνηρή για εμάς τους εργαζόμενους. Οι εργοδότες, αφού θησαύρισαν μετά από χρόνια κερδοφορίας, αξιοποιούν πολύ καλά το νομικό οπλοστάσιο των μνημονίων και εκμεταλλεύονται την κρίση για τα ισοπεδώσουν όλα! Μαζικές απολύσεις (Metropolis, Ελευθερουδάκης, Ωκεανίδα), εταιρίες που τα αφεντικά τις κλείνουν (Απόλλων, Π. Κυριακίδης – Ακρίτας), απλήρωτη δουλειά για μήνες (Γεωργίου, Καστανιώτης, Άγρα, Εστία, Σάκκουλας), εντατικοποίηση, κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και τρομοκρατική επιβολή ατομικών συμβάσεων με μειώσεις μισθών (Ιανός, Παπασωτηρίου, Μεταίχμιο, Πατάκης, Σαββάλας, Χριστάκης, Μίνωας).

Απέναντι σε αυτή τη χιονοστοιβάδα στους χώρους δουλειάς, οι εργαζόμενοι δεν μπορούμε να αντισταθούμε ατομικά. Να συσπειρωθούμε όλοι στο Σωματείο  μας. Είναι ανάγκη να δημιουργήσουμε παντού τις αντιστάσεις και τα δικά μας συλλογικά όργανα αγώνα, αλληλεγγύης, αξιοπρέπειας. Ήδη σε αρκετούς χώρους δουλειάς οι εργαζόμενοι αντιστέκονται συλλογικά. Οι αγώνες σε κάθε χώρο δουλειάς του κλάδου μας να συνδεθούν μεταξύ τους καθώς και με το σύνολο των κοινωνικών και ταξικών αγώνων που ξεσπούν τριγύρω μας.

Τώρα που οι αυταπάτες για ατομικές λύσεις φαίνονται γυμνές, τώρα που όλοι καταλαβαίνουμε ότι δεν «θα περάσει η μπόρα», αλλά η κρίση και αυτή η πολιτική είναι για χρόνια και δεκαετίες, τώρα που καταλαβαίνουμε ότι η λύση δεν μπορεί να δοθεί από τα κοινοβούλια και την αναμονή, την ανάθεση σε κάποιους άλλους, να πάρουμε την ζωή και τους αγώνες στα χέρια μας!

ΘΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

-      Παλεύουμε για να υπερασπίσουμε την ζωή μας.

-      Για αξιοπρεπή μισθό, σύνταξη και δουλειά. Δωρεάν παιδεία, υγεία, βασικά αγαθά αξιοπρεπούς διαβίωσης. Για συλλογικές συμβάσεις, για συλλογικές αντιστάσεις ενάντια στον αυταρχισμό, στις απειλές και την τρομοκρατία των εργοδοτών στους χώρους δουλειάς.

-      Να ακυρώσουμε στην πράξη όλους τους βάρβαρους μνημονιακούς νόμους, να διώξουμε την τρόικα, να ανατρέψουμε άμεσα τις δανειακές συμβάσεις, να φύγουν οι κυβερνήσεις. Να ανατρέψουμε τον κοινωνικό μεσαίωνα και το βάρβαρο και σάπιο σύστημα εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Καλούμε σε Γενική Συνέλευση του Σωματείου, την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου και ώρα 12.00 στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Για να συζητήσουμε όλοι μαζί πως θα συνεχίσουμε να οργανώνουμε τις αντιστάσεις και τους αγώνες μας στον κλάδο και συνολικά.

0 Comments:

Post a CommentΝεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα