Blogger Template by Blogcrowds.


Το εξώφυλλο του περιοδικού

Κυκλοφόρησε η έντυπη προσπάθεια του Σωματείου Βιβλίου & Χάρτου Θεσσαλονίκης.

Ακολουθεί το editorial:

editorial
να μην βαλτώσουμε στα νερά της υποταγής 


Τρίτη απόπειρα, λοιπόν, για το σωματείο μας, το Σωματείο Βιβλίου και Χάρτου του νομού Θεσσαλονίκης, να κυκλοφορήσει το δικό του έντυπο. Περιτριγυρισμένοι καθημερινά, από τόνους βιβλία και έντυπα, δεν προσθέτουμε δίπλα τους άλλο ένα περιοδικό. Με τη προσπάθεια μας αυτή, συνάδελφοι και φίλοι, αποκαλυπτόμαστε μπροστά σας. Δημοσιεύουμε τους μικρούς και μεγάλους μας αγώνες, στις αποθήκες, στους εκδοτικούς οίκους και τα βιβλιοπωλεία. Ανοίγουμε τον διάλογο για τη κρίση και τον κλάδο μας. Απαντάμε σε ερωτηματικά και ανταλλάσσουμε γνώμες και προτάσεις. Πάνω απ' όλα όμως, το Κακέκτυπο, είναι κάλεσμα. Κάλεσμα να ενώσουμε τη φωνή μας και τον λόγο μας. Κάλεσμα να ενώσουμε τη δράση μας ενάντια στην ασφυκτική πραγματικότητα που ορθώνεται γύρω μας. Κάλεσμα αγώνα από το σωματείο μας προς όλους τους εργαζόμενους και τους ανέργους του κλάδου. Κάλεσμα συμμετοχής.


Το σωματείο μας λειτουργεί με αμεσοδημοκρατικές γενικές συνελεύσεις. Εκεί αποφασίζεται το κάθε μας βήμα, η κάθε μας παρέμβαση. Στο σωματείο μας μπορεί να ακουστεί, οφείλει να ακουστεί,κάθε εργαζόμενος που θέλει να μιλήσει. Στο σωματείο μας λειτουργούν ελεύθερα και μπορούν να εκφράζονται σχήματα και παρατάξεις, με προσανατολισμό τα προβλήματα και τα ζητήματα του κλάδου. Έτσι και στο Κακέκτυπο, λοιπόν, αυτές οι φωνές, έχουν τη θέση τους. Για να μην βαλτώσουμε στα νέρα της υποταγής, να αντισταθούμε οργανωμένα και αποτελεσματικά!


Το σωματείο μας είναι μία κοινότητα μάχης. Σήμερα στηρίζει κοινωνικά, αγωνιστικά και οικονομικά κάθε προσπάθεια εργατικής αντίστασης. Με τις παρεμβάσεις, τις κινητοποιήσεις, τις αγωγές που κάνουμε καθημερινά και για τις οποίες θα διαβάσετε στις μέσα σελίδες του εντύπου μας. Καλή ανάγνωση!


email επικοινωνίας: bxthessaloniki@gmail.com

0 Comments:

Post a Comment



Νεότερη ανάρτηση Αρχική σελίδα