Blogger Template by Blogcrowds.

Συνεχίζουμε να οργανώνουμε τη συλλογική αντίστασή μας στα νέα αντεργατικά μέτρα. Με αγώνες να πάρουμε πίσω όσα μας έκλεψαν, να κατακτήσουμε και ακόμα περισσότερα, να βάλουμε φρένο στην εργοδοτική ασυδοσία και τρομοκρατία, να υπερασπιστούμε τα εργατικά δικαιώματα και συμφέροντα, τη ζωή και την αξιοπρέπεια μας. 

Στο πολυνομοσχέδιο που κλείνει τη νέα αξιολόγηση (πριν την...επόμενη) υπάρχουν πολλά και σοβαρά αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα, μεταξύ των οποίων και το λεγόμενο «αντιαπεργιακό» (δηλαδή η θέσπιση της περιστολής του δικαιώματος κήρυξης απεργίας στα Πρωτοβάθμια Σωματεία) και η χειροτέρευση των όρων για να λάβει κάποιος εργαζόμενος αποζημίωση από την εργοδοσία σε περίπτωση εργατικού ατυχήματος. 

Ωστόσο, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αρνούμενες να προκηρύξουν γενική απεργία, αναδεικνύονται για μια ακόμη φορά γνήσιοι εκφραστές του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού. Παραμένουν πιστές στη γραμμή της ταξικής συνεργασίας και της κοινωνικής ειρήνευσης, κόντρα στα εργατικά συμφέροντα. Και κάπως έτσι προεικονίζεται το μέλλον ενός πλήρως ελεγχόμενου γραφειοκρατικού συνδικαλισμού σε συνθήκες άγριας επίθεσης.

Γίνεται για μια ακόμα φορά σαφές ότι η οργάνωση και η διεξαγωγή των εργατικών αγώνων, καθώς και η θετική εξέλιξή τους, βρίσκονται στα δικά μας χέρια, στις από τα κάτω και οριζόντιες διαδικασίες. Απέναντι σε όσους κατεργάζονται την αποδυνάμωση των Πρωτοβάθμιων Σωματείων, απαντάμε με τη συσπείρωση στο Σωματείο μας. 

Συνεχίζουμε την μεγάλη μάχη για την υπεράσπιση της κυριακάτικης αργίας, το δικαίωμα στον ελέυθερο χρόνο και την δουλειά με δικαιώματα

Συμμετέχουμε στις απεργιακές συγκέντρωσεις των πρωτοβάθμιων σωματείων και συλλογικοτήτων.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12/1 12μ. ΚΑΜΑΡΑ απεργιακή συγκέντρωση

ΚΥΡΙΑΚΗ 14/1 10πμ, ΤΣΙΜΙΣΚΗ με ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ με 

απεργιακούς αποκλεισμούς σε εμπορικά καταστήματα

ΔΕΥΤΕΡΑ 15/1 6.30μμ. ΚΑΜΑΡΑ παλλαϊκό συλλαλητήριο

Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας σύμφωνες με τις ανάγκες μας.
Αυξήσεις στους μισθούς! Λιγότερη δουλειά!

Κάτω τα χέρια από τις απεργίες, τις αργίες και τις ζωές μας!



0 Comments:

Post a Comment



Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα