Blogger Template by Blogcrowds.

ΟΥΤΕ 52, ΟΥΤΕ ΚΙ 7,
ΚΑΜΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Συνεχίζουμε και δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, ενάντια στη συνολική και αδυσώπητη επίθεση που ως εργαζόμενοι δεχόμαστε. Πολλοί από εμάς έχουμε βιώσει από πρώτο χέρι, με άμεση σωματική και ψυχολογική επίπτωση, τι σημαίνει το να σου επιβάλλουν να δουλεύεις κυριακάτικα. Κάποιοι μάλιστα έχουμε βιώσει και το τι σημαίνει να δουλεύεις και επί 2-3 εβδομάδες κυριολεκτικά χωρίς σταματημό (βλ. Δεκέμβρης ’13)!

Την Κυριακή 14 Δεκέμβρη προχωράμε σε μια ακόμα Κυριακάτικη απεργία. Είναι μια ακόμα απεργία οργανωμένη από όλους εμάς και για όλους εμάς τους ίδιους που βιώνουμε την επιβολή της δουλειάς την Κυριακή. Όλους εμάς που καθημερινά βιώνουμε το τί σημαίνει εντατικοποίηση της δουλειάς και ορθοστασία (καθώς και την επακόλουθη ολοκληρωτική σωματική καταπόνηση και διάφορα σχετικά προβλήματα υγείας). Όλους εμάς που βιώνουμε την εργοδοτική τρομοκρατία και ασυδοσία, τη μη έγκαιρη και πλήρη καταβολή μισθών, τις απλήρωτες υπερωρίες, την εκ περιτροπής εργασία, τις απολύσεις,.

Πρόκειται για ένα καθόλα δίκαιο αγώνα. Για έναν αγώνα που, όπως αποδεικνύεται, έρχεται ως απάντηση σε μια βασική επιδίωξη μεγάλης μερίδας των εργοδοτών (και του κλάδου μας) και των κυβερνώντων. Για έναν αγώνα στο πλαίσιο του οποίου, μαζί με πολλά άλλα αντιστεκόμενα κομμάτια του κόσμου τις εργασίας, έχουμε δώσει πολλές και δυναμικές μάχες.Ήδη η πρόσφατη -έστω και προσωρινή- απόφαση του ΣτΕ για παύση της εφαρμογής του «πιλοτικού» μέτρου των ανοιχτών καταστημάτων για τις όλες τις Κυριακές είναι μια εξέλιξη πίσω από την οποία βλέπουμε και τους καρπούς του επίμονου και μακροχρόνιου αγώνα μας. Ωστόσο, όπως σημειώναμε και σε σχετική ανακοίνωσή μας λίγους μήνες πριν, δεν υπάρχει κανένα περιθώριο εφησυχασμού. Η απόφαση αυτή είναι προσωρινή (στις αρχές Νοέμβρη εκδικάστηκε η υπόθεση και στις αρχές Γενάρη αναμένεται να ανακοινωθεί η όποια οριστική απόφαση). Οπότε, μπορεί πολύ άμεσα να μας επιβληθεί η δουλειά για κάθε Κυριακή! Αλλά και από την άλλη, το εν ισχύ μέτρο των 7 Κυριακών του χρόνου (στο πλαίσιο του οποίου θα λειτουργεί η αγορά και στις 14/12 και -φυσικά στην καθιερωμένη από δεκαετίες Κυριακή- στις 21/12) πέρα από το ότι από μόνο του συνιστά σημαντικό πλήγμα στα δικαιώματα και τη ζωή μας, αφήνει πάντα ανοιχτό το «παράθυρο» και για ακόμα περισσότερα Κυριακές με τα μαγαζιά ανοιχτά.

Συμμετέχοντας στον Συντονισμό δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας σας καλούμε όλους και όλες να δώσουμε δυναμικό παρών στις απεργιακές κινητοποιήσεις της Κυριακής 14 Δεκέμβρη 2014, να γίνουμε όσο το δυνατό πιο πολλοί οι εργαζόμενοι που θα είμαστε μέρος του κοινού αγώνα όλων μας. Να βάλουμε τέλος στο αίσχος της κατάργησης της Κυριακάτικης αργίας, όπως και στη συνολική επίθεση που ως εργαζόμενοι δεχόμαστε.

Απεργιακή συγκέντρωση: Κυριακή 14 Δεκέμβρη, 10.30πμ Αριστοτέλους με Τσιμισκή

σωματείο υπαλλήλων βιβλίου-χάρτου θεσσαλονίκης

0 Comments:

Post a Comment



Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα