Blogger Template by Blogcrowds.

Ετοιμάζουν έναν χειμώνα κρύου και φτώχειας... Να τους απαντήσουμε με έναν καυτό χειμώνα αγώνων!
Από εξόρμηση ενημέρωσης συναδέλφων και συναδελφισσών για την Γενική Συνέλευση του Σωματείου

Καλούμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας την Τετάρτη 2 Νοέμβρη στις 18.30 στο ΕΚΘ (Αριστοτέλους 28). 

 Να συζητήσουμε, να οργανωθούμε, να συντονίσουμε τις δράσεις μας με τα άλλα πρωτοβάθμια σωματεία. 

Να οργανώσουμε την πανεργατική απεργία στις 9 Νοέμβρη. 

«Έρχεται ένας δύσκολος χειμώνας». Αυτό ακούγεται από παντού, από τα πιο επίσημα χείλη των κυβερνήσεων μέχρι τους οικονομικούς αναλυτές και τα κανάλια. Αυτοί που, όπως δείχνουν όλα τα στοιχεία, αύξησαν τα κέρδη τους και μέσα στην κρίση και μέσα στην πανδημία (δηλαδή οι επιχειρήσεις και τα αφεντικά), και αυτοί που φροντίζουν ώστε αυτό να γίνεται με κάθε τρόπο (δηλαδή οι κυβερνήσεις τους), είτε με τους νόμους τους είτε με βία και καταστολή, μάς «προειδοποιούν» ότι θα ζήσουμε ακόμα χειρότερα... 

Με την ακρίβεια σε όλα τα βασικά είδη ανάγκης να χτυπάει «κόκκινο», με τον επίσημο πληθωρισμό πάνω από 12%, με την ενέργεια και τους λογαριασμούς ρεύματος – φυσικού αερίου – καυσίμων και τα ενοίκια να απογειώνονται... ο εργατικός μισθός εξανεμίζεται. Νέοι πλειστηριασμοί λαϊκών εργατικών σπιτιών έρχονται. Η φτώχεια και η λιτότητα, η εξαθλίωση και η μιζέρια είναι η «καθημερινότητα» που μας επιφυλάσσουν. Ταυτόχρονα, για να επιβάλουν αυτή την πολιτική, εξαπολύουν συνεχόμενες επιθέσεις στα δικαιώματα, με βία, αυταρχισμό και καταστολή. ΜΑΤ και ξύλο στους απεργούς εργάτες της «Μαλαματίνα», παράνομες από τα δικαστήρια σχεδόν όλες οι τελευταίες απεργίες, αστυνομία μέσα στα Πανεπιστήμια, κλείσιμο και απολύσεις στη ΛΑΡΚΟ, ενώ η εμπλοκή στον πόλεμο στην Ουκρανία, εκτός από τους κινδύνους ανάφλεξης γενικότερων πολεμικών επεισοδίων στην περιοχή, κοστίζει ακριβά για όλους εμάς με τα νέα εξοπλιστικά προγράμματα και την αποστολή όπλων. 

Οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να ζήσουν – τα αφεντικά πρέπει να πληρώσουν 

Πόσους ακόμα λόγους χρειαζόμαστε για να πούμε ένα συλλογικό «Φτάνει! Ως εδώ!» και να κάνουμε το αυτονόητο: Να παλέψουμε ενάντια σε αυτή την πραγματικότητα, να αντισταθούμε, να διεκδικήσουμε! Το τελευταίο διάστημα δεν πέρασαν όλα όσα ήθελαν, ούτε υπήρξε «σιγή» και αποδοχή της πολιτικής τους. «Μαλαματίνα», COSCO, υγεία, ΛΑΡΚΟ, e-food, Πετρέλαια Καβάλας, ναυτεργάτες, σχολεία και πανεπιστήμια. Σε πολλές περιπτώσεις δόθηκαν μάχες που καθυστέρησαν ή και ανάτρεψαν νόμους, μάχες που ζορίζουν την εργοδοσία και τις κυβερνήσεις, που ανάβουν τις σπίθες για τη σύγκρουση που απαιτείται.
Από την παρουσία του σωματείου σε συγκέντρωση υποστήριξης των απεργών στη Μαλαματίνα

Εμείς, οι εργαζόμενοι-ες στον κλάδο του Βιβλίου – Χάρτου δεν εξαιρούμαστε από αυτή την κατάσταση. Πλήθος καταγγελιών που λαμβάνουμε από συναδέλφους, η εικόνα που έρχεται από μια σειρά χώρους εργασίας, η ίδια η καθημερινή εμπειρία μάς δείχνει πως η κατάσταση και στον δικό μας κλάδο είναι η ίδια με όσα βιώνει η πλειονότητα των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι λοιπόν έχουμε κάθε λόγο, αλλά έχουμε και τα «όπλα» για να πούμε «όχι» σε αυτή την κατάσταση. Με την οργάνωση στους χώρους δουλειάς και τη συλλογική στάση ενάντια σε κάθε μικρό ή μεγάλο αντεργατικό μέτρο που η κυβέρνηση και η εργοδοσία θέλει να επιβάλει. Με τις συνελεύσεις, τις κινητοποιήσεις, τις απεργίες και τη συνολική μάχη του συνδικαλιστικού και εργατικού κινήματος, την ταξική αλληλεγγύη και την ενότητά μας. 

Δεν αρκεί απλώς να οργιζόμαστε,  τώρα πρέπει να διεκδικήσουμε... 

Να μην περιμένουμε κάποιους άλλους «να τα κάνουν καλύτερα»... Αυτό το έργο το έχουμε ξαναδεί. Μόνο ο λαός σώζει τον λαό! Η κρίση και οι πολιτικές αυτές είναι παγκόσμιες, έχουν τη σφραγίδα της εργοδοσίας και των εκπροσώπων της σε όλες τις γωνιές του πλανήτη. Από το Βέλγιο και την Αγγλία, μέχρι τη Γερμανία και την Ασία, διαδηλώσεις και απεργίες εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων λένε «όχι στην ακρίβεια, όχι στη φτώχεια» και απαιτούν αξιοπρεπή ζωή. 

Τώρα πρέπει να διεκδικήσουμε: 

• Ριζικές αυξήσεις στους μισθούς, πάνω από τον πληθωρισμό, πάνω από την ακρίβεια. Κάτω η άθλια λογική των επιδομάτων-ψίχουλων, των voucher και των διαφόρων pass-«κοροϊδία». 
• Συλλογικές Συμβάσεις παντού. Δουλειά με δικαιώματα και αξιοπρεπείς αποδοχές για να ζούμε από τη δουλειά μας. 
• Μείωση του χρόνου εργασίας, δουλειά για όλους. Όχι στην εντατικοποίηση. 
• Μείωση των τιμολογίων ρεύματος – φυσικού αερίου – θέρμανσης 
• Φτηνές συγκοινωνίες για όλους. 
• Μείωση των ενοικίων. Κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας στις τράπεζες. 
• Καμία ιδιωτικοποίηση δημόσιων αγαθών και υπηρεσιών. Ρεύμα – Νερό – Υγεία – Εκπαίδευση – Συγκοινωνίες είναι κοινωνικά αγαθά, όχι για κέρδη και επενδύσεις. 
• Να καταργηθεί το Χρηματιστήριο Ενέργειας. Να περάσει ολοκληρωτικά η ΔΕΗ στα χέρια του Δημοσίου και να λειτουργήσει με εργατικό/κοινωνικό έλεγχο. ΡΕΥΜΑ ΦΤΗΝΟ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΛΑΟ. • Κάτω ο νόμος Χατζηδάκη. Όχι στην ελαστική εργασία. Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα και την απεργία. Όχι στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης. 
• Ελευθερία και δικαιώματα στους χώρους δουλειάς, σπουδών, κατοικίας. Έξω η αστυνομία από τις απεργίες και διαδηλώσεις μας, από τα πανεπιστήμια και τις γειτονιές μας. 
• Αλληλεγγύη στους αγώνες των εργαζομένων σε όλους τους κλάδους 
• Όχι στον πόλεμο. Κανένα εξοπλιστικό πρόγραμμα. Λεφτά για Εργασία – Υγεία – Παιδεία – Πρόνοια. Ειρήνη και κοινή πάλη των εργαζομένων και των λαών. 

Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΑΣ, ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ! 
ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ! 
ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΟΤΗΤΑ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΓΩΝΑΣ 

Όλοι και όλες στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας την Τετάρτη 2 Νοέμβρη στις 18.30 στο ΕΚΘ (Αριστοτέλους 28) 

Όλοι και όλες στην απεργία της 9ης Νοέμβρη! 

Σωματείο Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου Θεσσαλονίκης
Η αφίσα που κολλιέται σε βιβλιοπωλεία της πόλης

0 Comments:

Post a Comment



Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα