Blogger Template by Blogcrowds.

Σημείωση: Θυμάστε τις μαζικότατες πορείες σε όλη την Ελλάδα στις 12 Φεβρουαρίου; Ναι, αυτές που έγιναν σαν μια ύστατη προσπάθεια να μη περάσει το Μνημόνιο 2. Ίσως να το θυμάστε. Ξέρετε ότι τόσες εβδομάδες από τότε κρατούνται -ακόμη- 4 άνθρωποι; Αν δεν το ξέρετε, μας το θυμίζει ο ΣΥΒΧΑ με την επίκαιρη ανακοίνωση και δράση του. Ακολουθεί η ανακοίνωση.


> στο Χημείο (επί της Σόλωνος) από τις 28/3
________________________________________________________

Στη χθεσινή (σ.σ.Τρ.3/4) συγκέντρωση αλληλεγγύης στους προφυλακισμένους της διαδήλωσης της 12ης Φλεβάρη (που έλαβε χώρα στο Σύνταγμα και είχε διοργανωθεί από συνελέυσεις γειτονιών), συμμετείχαν και μέλη του Συλλόγου μοιράζοντας τη σχετική μας ανακοίνωση η οποία και ακολουθεί:

Ως Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου Αττικής καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε τη συνεχιζόμενη προφυλάκιση των 4 διαδηλωτών της 12ης Φλεβάρη στο πλαίσιο μίας πρωτοφανούς κατασταλτικής εκστρατείας που ολοένα κι εντείνεται ενάντια στο εργατικό και λαϊκό κίνημα που επιχειρεί να αμφισβητήσει έμπρακτα το ολοκληρωτικό καθεστώς «έκτακτης ανάγκης» που μας επιβάλλεται και να ανατρέψει την ολοένα οξυνόμενη επίθεση που δεχόμαστε ως εργαζόμενοι αλλά και γενικότερα ως «οι από κάτω» αυτής της κοινωνίας, από το κεφάλαιο και τους διαφόρους μηχανισμούς του, τους κυβερνώντες, το ΔΝΤ, την ΕΕ,…

Την Κυριακή 12 Φλεβάρη, όταν ψηφιζόταν το «Μνημόνιο 2» πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας, σε συνέχεια της διήμερης γενικής απεργίας, μια μεγαλειώδης και μαχητική διαδήλωση την οποία οι κατασταλτικοί μηχανισμοί φρόντισαν να δυναμιτίσουν από πολύ νωρίς (και συνεχίζοντας μέχρι πολύ αργά) με επιθέσεις σε διάφορα τμήματά των συγκεντρωμένων και με σαφή στόχευση να την διαλύσουν εκκενώνοντας το Σύνταγμα και τους γύρους δρόμους. Ωστόσο, οι διαδηλωτές δεν τους έκαναν το χατίρι και προάσπισαν μαχητικά και αποφασιστικά το δικαίωμά τους στη διαμαρτυρία.

Από τις επιθέσεις αυτές της αστυνομίας και από τα γεγονότα που ακολούθησαν προέκυψαν γύρω στις 80 συλλήψεις κι 170 προσαγωγές. Από αυτούς, 4 συλληφθέντες βρίσκονται μέχρι και σήμερα προφυλακισμένοι σαφέστατα όχι βάσει στοιχείων, αλλά για παραδειγματισμό προς όλους μας. Κι αυτό αφού όταν 3-4 ημέρες μετά τη σύλληψή τους, την ώρα που οι συγκεκριμένοι βρίσκονταν ενώπιον του ανακριτή, τους προστέθηκαν και νέες κακουργηματικές κατηγορίες, ενώ η αστυνομία δημοσίευε τις φωτογραφίες τους στην ιστοσελίδα της απευθύνοντας κάλεσμα προς τους πολίτες να δώσουν πληροφορίες… προδικάζοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την ενοχή τους.

Είναι εμφανές ότι ο καθένας από εμάς θα μπορούσε να βρεθεί στη θέση τους. Και μόνο το ότι επιλέγουμε το δρόμο του αγώνα και όχι της παραίτησης και της μοιρολατρίας αποτελεί γι’ αυτούς «τεκμήριο ενοχής». Πόσο μάλλον όταν επιμένουμε να μένουμε στο δρόμο, προασπιζόμενοι το δικαίωμά μας να διαδηλώνουμε για τα δίκια μας, παρά τις επίμονες προσπάθειές τους να μας στείλουν πίσω στον καναπέ μας. Και δεν είναι λίγες οι φορές που και το μπλοκ του σωματείου μας έχει βρεθεί αντιμέτωπο με τις δυνάμεις καταστολής. Κι έτσι, πέρα από τους κοινούς μας αγώνες, και το ίδιο το βίωμα πολλών συναδέλφων που έχουμε βρεθεί σε τέτοιες καταστάσεις μας φέρνει αυτόματα δίπλα στα θύματα κι αυτής της κατασταλτικής εκστρατείας που εξαπολύθηκε τη μέρα εκείνη και συνεχίστηκε με την προαναφερθείσα τροπή τις επόμενες.

Έτσι κάθε δίωξη σε διαδηλωτή, κάθε προφυλάκιση, αποτελεί υπόθεση όλου του σώματος της διαδήλωσης, όλου του κινήματος. Και είναι χρέος μας, και προς το συλλογικό μας συμφέρον άλλωστε, να σταθούμε αλληλέγγυοι έμπρακτα, κάνοντας ό,τι περνά από τα χέρια μας και «δυνατά τ’ αδύνατα» αν χρειαστεί, προκειμένου να παύσει κάθε δίωξη, να απελευθερωθεί κάθε προ-φυλακισμένος αγωνιστής.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ 4 ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ ΤΗΣ 12ΗΣ ΦΛΕΒΑΡΗ
ΠΑΥΣΗ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ
ΚΑΤΩ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ
ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ, ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

Καταγγέλλουμε όχι μόνο την όποια αστυνομική και δικαστική αυθαιρεσία εις βάρος μας και ενάντια στο δικαίωμά μας στη διαδήλωση (και αυτήν βέβαια…), αλλά και συνολικά το ρόλο των μηχανισμών αυτών και βέβαια και τον ρόλο των εντολοδόχων τους, καθώς όσο πιο πολύ μας κλέβουν τη ζωή, τόσο θα εντείνεται η καταστολή!

Όταν τα εργαλεία καθυπόταξης αυτών που βιώνουν την αδικία και την άγρια εκμετάλλευση του συστήματος, όπως για παράδειγμα η κυβερνητική προπαγάνδα και τα εκβιαστικά διλήμματά τύπου «μνημόνιο ή χρεοκοπία», οι νόμοι που έρχονται να λεηλατήσουν κεκτημένα αιώνων και τη ζωή μας τη ίδια και τα καθοδηγούμενα καθεστωτικά ΜΜΕ που κατασυκοφαντούν τους αγώνες, τις διαδηλώσεις και τις απεργίες, δεν φαίνονται να είναι και τόσο αποτελεσματικά ή τουλάχιστο δεν αρκούν από μόνα τους…
… το καθεστώς δεν μπορεί παρά να καταφεύγει στην ωμή βία και την τρομοκρατία.

Στην όξυνση της καταστολής και της συνολικής επίθεσης που δεχόμαστε,

καλούμαστε να απαντήσουμε με όξυνση των αγώνων μας.


Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου Αττικής

0 Comments:

Post a Comment



Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα