Blogger Template by Blogcrowds.


Ανακοίνωση του Συλλόγου Μεταφραστών Επιμελητών Διορθωτών


Ο βαρύς τραυματισμός του Μάριου Λώλου, προέδρου της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας, από πισώπλατο χτύπημα οργάνου «προστασίας του πολίτη» στο κεφάλι, κατά τη διαδήλωση της 5ης Απριλίου 2012, ήρθε να προστεθεί στα σχεδόν καθημερινά περιστατικά αστυνομικής βίας. 

Είναι γνωστή η βεντέτα που έχουν ανοίξει οι αστυνομικές δυνάμεις με τους φωτορεπόρτερ, καθώς πολλές φορές μέσα από τη δουλειά των τελευταίων έχουν αποδειχθεί αστυνομικές σκευωρίες σε βάρος πολιτών, ξυλοδαρμοί, βασανισμοί, απόπειρες δολοφονίας και προβοκάτσιες. Οι φωτορεπόρτερ, εκτός από το να σωθούν αθώοι άνθρωποι, έχουν συμβάλει και στη γενικότερη απονομιμοποίηση του ρόλου της αστυνομίας κατά τη λεγόμενη «τήρηση της τάξης». Το γεγονός ότι ο Μ. Λώλος, ως πρόεδρος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας, έχει καταγγείλει πολλές φορές τις αστυνομικές πρακτικές, αλλά και το ότι πρόκειται για πρόσωπο γνωστό στις αστυνομικές δυνάμεις, δημιουργούν βάσιμες υποψίες ότι η επίθεση εναντίον του είχε εκδικητικό χαρακτήρα.

Δυστυχώς, η επίθεση αυτή δεν είναι μεμονωμένη. Τις περιποιήσεις της αστυνομίας έχουν δεχτεί πολλοί άλλοι κατά καιρούς, σε πάσης φύσεως αγωνιστικές κινητοποιήσεις και όχι μόνο. Είναι χαρακτηριστικό ότι αυτές τις μέρες χαροπαλεύει ένας 19χρονος που ξυλοκοπήθηκε βάναυσα μέσα σε αστυνομικό τμήμα στην Κρήτη, ενώ γνωρίζουμε ότι πολλές άλλες περιπτώσεις δεν βλέπουν ποτέ τα φώτα της δημοσιότητας, ιδίως όταν αφορούν πολίτες «β’ κατηγορίας» (μετανάστες, τσιγγάνους, τοξικομανείς κ.ά.).

Το γεγονός μάλιστα ότι οι εμπλεκόμενοι σε υποθέσεις άσκησης βίας και οργάνωσης σκευωριών σε βάρος πολιτών μένουν ατιμώρητοι καταδεικνύει ότι έχουν, αν όχι την εντολή, τουλάχιστον την κάλυψη της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας των σωμάτων ασφαλείας. Δεν μπορεί να υπάρχει λοιπόν καμία αμφιβολία ότι στους κόλπους της αστυνομίας έχει εκκολαφθεί πλέον η νέα γενιά βασανιστών και καταπιεστών, που οι κυβερνώντες χρησιμοποιούν κατά το δοκούν και η οποία αναμένει την ευκαιρία να επιτεθεί ανεξέλεγκτα εναντίον όσων δεν συμμερίζονται τις ακροδεξιές πεποιθήσεις της.

Ο Σύλλογος Μεταφραστών Επιμελητών Διορθωτών εύχεται στον συνάδελφο Μάριο Λώλο, στον 19χρονο από την Κρήτη και σε όλα τα θύματα αστυνομικής βίας καλή και γρήγορη ανάρρωση.

Ενώνουμε κι εμείς τη φωνή μας με όλο το εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα:

Καμία ανοχή απέναντι στην καταστολή της συνδικαλιστικής δράσης και της κοινωνικής διαμαρτυρίας
Καμία ανοχή απέναντι στην κρατική και παρακρατική βία
Πλήρης αποζημίωση των θυμάτων της αστυνομικής αυθαιρεσίας

0 Comments:

Post a Comment



Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα