Blogger Template by Blogcrowds.


Την Τετάρτη 4/4 πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας. Σε αυτή τη διαδικασία προτείναμε τα εξής:
  1. Ενημέρωση των συναδέλφων στους χώρους εργασίας με εξορμήσεις για την απεργία στις 15 Μαϊού. Κατά τη διάρκεια της απεργίας να πραγματοποιήσουμε αποκλεισμούς των μεγάλων βιβλιοπωλείων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
  2. Καμπάνια στους χώρους εργασίας για την αυτοοργάνωση των επιχειρήσεων που απειλούνται με λουκέτο, από τους ίδιους τους εργαζόμενους. Ενημέρωση για τα συγκεκριμένα -νομικά και κινηματικά- βήματα που απαιτούνται.
  3. Να ιδρυθεί "βιβλιοπωλείο των ανέργων", με τη στήριξη του σωματείου της Θεσσαλονίκης. Εκεί να απασχολούνται αποκλειστικά άνεργοι και απολυμένοι συνάδελφοι του σωματείου μας, με στόχους την παραδειγματική λειτουργία συνεταιριστικού βιβλιοπωλείου και τη στήριξη των συναδέλφων που χτυπιούνται.
  4. Να αποφασίσουμε στη γενική συνέλευση τη στάση του σωματείου μας στη διαδήλωση της εργατικής πρωτομαγιάς.
  5. Να φτιαχτεί ιστοσελίδα του σωματείου μας.

Οι προτάσεις μας για απεργιακούς αποκλεισμούς τη μέρα της απεργίας και καμπάνια για την αυτοοργάνωση στους χώρους εργασίας, απορρίφθηκαν από τη πλειοψηφία. Η πρόταση για το "βιβλιοπωλείο των ανέργων" θεωρήθηκε ότι χρήζει περαιτέρω συζήτησης, όπως και η στάση του σωματείου μας στη πρωτομαγιά.

Ταξική Αυτοοργάνωση Βιβλίου Χάρτου

Μία αναγκαία διευκρίνιση: Η ομάδα εργαζομένων στο κλάδο του βιβλίου Ταξική Αυτοοργάνωση δεν στηρίζεται και δεν στηρίζει κανέναν κομματικό (εκλογικό ή μη) μηχανισμό ή κόμμα.

0 Comments:

Post a Comment



Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα