Blogger Template by Blogcrowds.

ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του σωματείου μας (4/4) για τα στρατόπεδα "φιλοξενίας" μεταναστών.


Τις τελευταίες μέρες και ενώ έρχονται οι εκλογές, η κυβέρνηση (και τα κόμματα που τη στηρίζουν) και τα ΜΜΕ σπέρνουν το ψέμα και το μίσος: Μιλάνε για στρατόπεδα συγκέντρωσης και επιχειρήσεις σκούπα για τους ανθρώπους-σκουπίδια, τους ανθρώπους δηλαδή που έφυγαν από τον τόπο τους για να γλυτώσουν από το πλιάτσικο του παγκόσμιου καπιταλισμού και τώρα βρίσκονται αντιμέτωποι με τα λυκόσκυλα της αστυνομίας, τα μαχαίρια των φασιστών και τα μικρόφωνα των δημοσιογράφων. 

Και σε κάποιες άλλες εκλογές, στη Γαλλία, το ίδιο: η μόνη συζήτηση που επιτρέπεται είναι το "πρόβλημα των μεταναστών". Όταν δεν εχουν τίποτε να υποσχεθούν για το μέλλον, μοιράζουν τον τρόμο και το μίσος. 

Ένα χρόνο πριν, στην αρχή της μεγάλης απεργίας πείνας των 300 αγωνιστών μεταναστών εργατών, οι αλληλέγγυοι και οι αλληλέγγυες στη Θεσσαλονίκη γράφανε:
"...Θυμηθείτε την τελευταία φορά που μετά από μια κρίση μιλούσαν για αποδιοπομπαίους τράγους και στρατόπεδα συγκέντρωσης. Ήταν δεκαετία του 1930 και δεν τη λέγαν Frontex αλλά S.S.…"
Ήταν η απάντηση στην ερώτηση "τώρα με την κρίση για τη μετανάστευση θα μιλάμε;"

Και η απάντηση στην ερώτηση "ποιον συμφέρει μια ελλάδα-φυλακή;" ήταν ότι "όταν η καταστολή, η αστυνομία και ο στρατός παρουσιάζονται συνέχεια ως η λύση για τα κοινωνικά ζητήματα, τότε στρώνεται ο δρόμος για τη χούντα της εποχής του ΔΝΤ".
Δεν ήταν δύσκολο να το προβλέψει κανείς. Είναι παλιό το κόλπο του αποδιοπομπαίου τράγου. Τόσο παλιό όσο και οι αγώνες για αξιοπρέπεια κι ελευθερία. Από την εποχή του Σπάρτακου και της εξέγερσης των δούλων...

Τα αφεντικά τραβήξαν μια γραμμή και μοιράσαν τα στρατόπεδα. Εμείς ξέρουμε πού στεκόμαστε. Πιστεύει κανείς/μία ότι μπορεί να είναι ενάντια σε ΔΝΤ-Τρόικα-Μνημόνιο και ταυτόχρονα ενάντια στους μετανάστες; 

Για να το πούμε απλά:

- Όποιος είναι ενάντια στ' αφεντικά πρέπει να είναι στο πλευρό των μεταναστών.
- Όποιος είναι ενάντια στους μετανάστες παίζει το παιχνίδι των αφεντικών. 

Και τελειώνουμε με ένα μήνυμα από τους μετανάστες προς τους κυρίαρχους της Ευρώπης:

Μας λέτε λαθρομετανάστες, παράνομους, εγκληματίες. Αλλά οι πραγματικοί εγκληματίες είσαστε εσείς και οι πρόγονοί σας, αυτοί που ήρθαν στις χώρες μας, λήστεψαν, σκότωσαν, βίασαν, έκλεψαν τον πλούτο και τη γη μας, έφεραν στρατούς και εμπόρους, βομβάρδισαν, έκαψαν, κατέστρεψαν... Και η καταστροφή, το πλιάτσικο, το έγκλημα συνεχίζονται. Αλλά τώρα οι κατακτητές λέγονται πολυεθνικές, Παγκόσμια Τράπεζα, Δ.Ν.Τ. Εσείς ήρθατε στις χώρες μας για να σκορπίσετε το θάνατο. Εμείς ήρθαμε στις χώρες σας για να βρούμε τη ζωή.(...) 

Όταν η βαρβαρότητα του ναζισμού γίνεται κυρίαρχη πολιτική, η αντίσταση αποτελεί ιστορικό καθήκον

0 Comments:

Post a Comment



Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα